Vanliga frågor

Här finner du svaren på några vanligt förekommande frågor. Hittar du inte svaret du söker når du oss lättast via mail order@crtzoo.se alternativt telefon: 08-7773321 (knappval 4 "Webbshop" i växeln)
Telefontid: 14-16
Mailen är bemannad helgfria vardagar 7-16


Det kommer upp ett felmeddelande/jag kan inte lägga ordern, hur gör jag?

 • Börja med att titta så boxen för portkod är ifylld. Har du ingen portkod eller har du beställt till ombud? Skriv då "nej".
 • Är boxen ifylld kan du behöva uppdatera sidan alternativt testa att lägga ordern i en annan webbläsare.
 • Fungerar det ändå inte? Kontakta oss.

Vart är min order?
 • Om du fått ett meddelande om att din order är skickad så kan du spåra paketet via spårningslänken som finns i mailet.
 • Om din order inte skickats kan du börja med att titta vilket datum ordern är lagd. Vi har en hanteringstid på 1-5 arbetsdagar samt transporttid på 1-3 arbetsdagar, så är det mindre än 8 arbetsdagar sen ordern är lagd så är den under hantering. Har det dock gått mer än 8 arbetsdagar sen du lade ordern kan du dubbelkolla om någon av produkterna du beställt står som "Best.vara" eller "Best.vara 2-5 dagar extra" på hemsidan. Det kan förklara varför din ordern inte skickats ännu. Är det däremot en produkt som står som "I lager" och det gått mer än 8 arbetsdagar får du gärna kontakta oss så vi kan undersöka vad som hänt.

Jag har bara fått delar av min order, vart är resten?
 • Titta på adressetiketten på paketet du fått om det står tex. 1/2. Då är det ett till paket som är skickat till dig men som kanske inte kommit fram ännu. Ibland kan paketen hamna i olika lastbilar och köras ut olika dagar. Titta även på aviseringarna du fått om det är samma sändningsnummer på alla sms, många gånger kan man tro att det ena är en påminnelse när det i själva verket är två olika aviseringar för olika paket.
 • Står det inte på adressetiketten att det ska vara fler paket får du gärna kontakta oss så vi kan underska detta vidare.

Jag har beställt hämtning i butik, när kan jag hämta min order?
 • Så snart din order är färdig att hämtas får du ett mail av oss. 
  Ska ordern hämtas i butiken i Haninge kan den hämtas samma dag ni får mailet (webbshopen och butiken delar lokal). Ska den däremot hämtas i butiken i Bandhagen så kommer ni bli kontaktad en andra gång så fort paketet kommit fram.

Kan jag göra returer/byten i butik?
 • Det går jättebra att returnera/byta i butik. Ta med följesedeln och gå direkt till kassan så hjälper dom dig. Om du returnerar hela ordern makulerar vi fakturan/gör en full återbetalning till kontot som användes när ordern gjordes. Önskar du byta till en dyrare vara så betalas mellanskillnaden i kassan, byter du till något billigare så får du tillbaka mellanskillnaden via Klarna. Du får alltså inte tillbaka några pengar direkt i kassan.

Jag kommer inte hinna hämta mitt paket innan det skickas tillbaka, hur gör jag?
 • Om du av någon anledning inte hinner hämta din order inom liggtiden på 14 dagar kan du alltid be någon annan hämta ut din order. För att budet ska kunna hämta ditt paket behöver hen uppvisa både sin egen samt din ID-handling. 
 • Har du ingen som kan hjälpa dig att hämta ut paketet och det ligger på ett PostNord ombud så kan vi utöka liggtiden med 14 dagar mot en kostnad på 275:- För detta behöver du kontakta oss.
 • Ligger paketet på ett DHL ombud kan vi göra om sändningen till en hemleverans mot en kostnad på 249:- Du måste dock vara på plats för att ta emot paketet och identifiera dig med din ID-handling.
  För detta måste du kontakta oss.
 • Observera att om paketet går i retur till oss så tas en avgift ut på 295:-

Vad ska jag välja för storlek?
Om du har hittat en produkt men är osäker på vilken storlek du ska välja, skicka ett mail till order@crtzoo.se
med vilken produkt det gäller samt hundens/kattens mått, (gärna en bild på hunden/katten också så vi ser vad det är för kroppstyp):

 • Halsband - halsmått
 • Halvstryp/helstryp - halsmått samt huvudets största omkrets så vi vet att halsbandet går att dra över huvudet
 • Sele - Bröstkorgens omkrets samt halsmått
 • Täcke - Rygglängd (nacke till svansrot), huvudets största omkrets, bröstkorgens omkrets
 • Skor - Trampdynans längd samt bredd (med tassen ståendes på golvet). Tänk på att måtten på fram och baktassar kan vara olika, så mät inte bara en tass
 • Munkorg - Här är det många mått som behövs för att vi ska hitta en så passande munkorg som möjligt
  -Nosens bas omkrets
  -Nosens bas bredd (strax under ögonen brukar vara en bra riktlinje)
  -Nosens längd (nosens spets till precis innan ögonen)
  -Nosens höjd när munnen är så pass öppen att hunden kan hässja (flämta)
  -Nosens bredd i fram
  -Halsmått
  -Ras

Det är kryp (baggar/larver) i fodret/godiset. Är det farligt?
Att det ibland förekommer kryp i foder/godis är tyvärr något vi inte kommer undan. Speciellt utsatta är de foder/tugg som inte innehåller någon form av besprutning,  konserveringsmedel eller annat som krypen inte tycker om. Sommarperioden är då det är störst risk för dessa kryp men dom kan dyka upp året runt. Det är ingenting som är farligt om ditt djur skulle råka äta dom, men det är förstås väldigt otrevligt. Något man kan göra om man ser att det bara kryper lite grann är att frysa in den drabbade produkten i minst 48 timmar (kortare tid än så gör bara att krypen går i dvala).
Man kan med fördel även förvara tex naturtugg i frysen ett par veckor. Det som kan hända om det ligger för länge i frysen är att konsistensen kan bli något seg. För att förhindra att få kryp i fodret ska man förvara fodret i sin originalsäck ordentligt försluten och gärna i en fodertunna (hela säcken, inte bara innehållet). Foder på lösvikt (fågel/gnagarblandningar) kan ibland också vara utsatta och dessa blandningar kan även dom förvaras i frys för att minska risken.